În cazul unui atac nuclear, Bucureştiul ar fi RAS de pe faţa Pământului. Vezi aici harta CATASTROFEI!

Publicat:

Pe fondul tensiunilor la nivel mondial, o organizație media a lansat o hartă interactivă care arată amploarea unei explozii nucleare, a radiațiilor emise, a undelor de șoc și a căldurii generate, în diferite zone.

Ce s-ar întâmpla dacă o armă nucleară ar fi detonată peste orașul tău? Răspunsul cel mai firesc ar fi că efectele ar putea fi devastatoare, suflul exploziei măturând totul în cale, însă, potrivit hartei interactive, urmările unei astfel de tragedii sunt cu mult mai grave, potrivit Daily Mail, relatează protv.


Citeşte şi: Rusia face al doilea test cu racheta sa ‘invizibilă’, spaima scutului american

Harta pusă la dispoziție de Outrider Foundation permite introducerea oricărei locații de pe glob pentru a simula efectele unei explozii nucleare.

De asemenea, utilizatorii pot selecta de la de la cea mai mică armă nucleară creată la cea mai mare, inclusiv bomba atomică “Little Boy” care a distrus orașul Hiroshima în 1945 sau pot simula efectele unei explozii la suprafață sau aeriene.

Citeşte şi: Reacţia Casei Albe după ce Moscova a anunţat că va expulza 60 de americani şi închiderea unui consulat

În cazul unui atac nuclear care ar avea ca țintă capitala României, efectele ar fi devastatoare: s-ar înregistra aproximativ 249.746 decese și peste 400.000 de răniți.

Instrumentul interactive calculează că “mingea de foc” va acoperi aproximativ 2 kilometri pătrați, iar radiațiile se vor extinde peste aproximativ 14 kilometri pătrați. De asemenea, valul de șoc în urma unui astfel de incident s-ar întinde pe aproape 30 de kilometri pătrați, iar aceste date se înregistrează doar în cazul unui atac la sol.

VEZI HARTA AICI!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.