X

Cazul judecătorilor învinuiți de corupere: Procurorii au depus demersuri

Cazul judecătorilor învinuiți de corupere: Procurorii au depus demersuri

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Bălți, vor examina astăzi, 16 noiembrie 2023, demersurile cu privire la aplicarea măsurilor preventive în privința judecătorilor reținuți la data de 14 noiembrie 2023. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, procurorii au solicitat în privința unui judecător aplicarea arestului preventiv, acestuia fiindu-i înaintată învinuirea pentru comiterea a trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza! – Stiripesurse.md

„În privința celui de-al doilea magistrat – arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe un capăt de acuzare de trafic de influență”, se arată în comunicatul emis de PA.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis arestarea și percheziționarea unor judecători.

La scurt timp, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au anunțat că efectuează percheziții în birourile, automobilele și domiciliile a patru judecători.

Cazul judecătorilor învinuiți de corupere: Procurorii au depus demersuri

În urma descinderilor, un judecător de la Curtea de Apel și altul de la Judecătoria Chișinău au fost reținuți.

Anterior, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că procurorii încă nu au decis asupra înaintării unui demers privind aplicarea măsurii preventive în cazul celor patru magistrați învinuiți de corupere pasivă și trafic de influență.

Tags: BalţiCentrul Naţional Anticorupţie (CNA)Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)Procuratura Anticorupție (PA)
Categorii: JustiţieȘtirile zilei