Cazul Khashoggi : Donald Trump promite o ‘pedeapsă severă’ dacă se adevereşte că Arabia Saudită este vinovată

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a estimat că Arabia Saudită s-ar putea afla în spatele dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi şi că, dacă acest lucru se va adeveri, SUA vor aplica o ‘pedeapsă severă’ Riadului, transmit sâmbătă Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

”Pentru moment, ei (saudiţii) dezmint ferm că ar fi implicaţi. Dar ar putea fi ei implicaţi? Da”, a spus liderul de la Casa Albă într-un interviu pentru canalul CBS, înregistrat joi şi difuzat sâmbătă.


Citește și : 13 morţi şi 21 de răniţi într-un atentat la un miting electoral în Afganistan

Trump a adăugat că, dacă se adevereşte că Arabia Saudită este vinovată, atunci va exista ‘o pedeapsă severă’. În opinia preşedintelui american, cazul Khashoggi are o miză mare ‘poate în special’ pentru că este vorba despre un reporter.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetăţeană turcă.

Autorităţile turce afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul susţine contrariul.

Potrivit cotidianului The Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video ce dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Citește și : Cazul Khashoggi : Ancheta Turciei a dus la descoperirea unor înregistrări cu presupusa crimă (presă)

Joi, într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat dispariţia jurnalistului drept ‘un precedent teribil’ şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă. Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un anchetator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.