X

Cazul Khashoggi: Netanyahu avertizează împotriva destabilizării Arabiei Saudite

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat împotriva destabilizării Arabiei Saudite din cauza asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, se arată într-un comunicat emis de cabinetul său, relatează site-ul agenției Anadolu, scrie Mediafax.

“Ce s-a întâmpla la Istanbul este oribil. Dar incidentul este balansat de importanța Arabiei Saudite și de rolul pe care îl joacă în Orientul Mijlociu”, a declarat Netanyahu.

Citește și : Atac armat în apropierea unor colonii evreieşti din Cisiordania; cel puţin doi israelieni au fost ucişi

“Dacă Arabia Saudită va fi destabilizată, întreaga lume, nu doar Orientul Mijlociu, va fi destabilizată”, a adăugat oficialul israelian.

Israelul și Arabia Saudită nu au relații diplomatice.

Jamal Khashoggi a dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Citește și : Merkel: Liderii UE i-ar putea oferi Marii Britanii noi asigurări privind Brexitul, însă îşi vor apăra interesele

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident.

Tags: Arabia sauditaisraelJamal KhashoggijurnalistMohammed bin SalmanNetanyahuThe Washington Post
Categorii: Sinteze