X

Cazul Khashoggi : Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite nu cunoştea detaliile operaţiunii (oficial saudit)

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, nu cunoștea detaliile operațiunii care a rezultat cu moartea jurnalistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit la Istanbul, a informa un oficial saudit familiar cu ancheta, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

“Nu au existat ordine ca el să fie omorât sau răpit”, a informat sursa, care a vorbit în condiții de anonimitate și care a adăugat că a existat în schimb un ordin de a aduce criticii regatului înapoi în țară.

Citește și : Cazul Khashoggi: Trump consideră că explicaţia Arabiei Saudite este „credibilă”

“Mohammed bin Salman nu a cunoscut detaliile acestei operațiuni și cu siguranță nu a ordonat răpirea sau uciderea nimănui. Ar fi cunoscut instrucțiunile generale de a le transmite oamenilor să se întoarcă”, a mai declarat sursa.

Khashoggi, editorialist al publicației The Washington Post și un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obține acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariția acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în “urma unei lupte”.

Citește și : Brexit: Manifestaţie la Londra pentru un nou referendum

Tags: anchetaArabia sauditajurnalistKhashoggiMohammed bin SalmanoficialRiadThe Washington Post
Categorii: Sinteze