Cazul Khashoggi: Secretarul general al ONU consideră ”absolut esenţială” o anchetă ”credibilă”

Publicat:

Secretarul general al ONU Antonio Guterres consideră ”esenţial” ca o anchetă ”credibilă” să aibă loc cu privire la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis la 2 octombrie în consulatul ţării sale la Istanbul, relatează AFP, potrivit News.ro .

”Este absolut esenţial să existe o anchetă credibilă şi să fie pedepsiţi cei care sunt vinovaţi”, a declarat el într-o conferinţă de presă, în marja Forumului de la Doha, fără să precizeze dacă se referă o anchetă internaţională.


Citește și : Partidul Laburist britanic vrea ca parlamentul să voteze acordul de Brexit înainte de Crăciun

Turcia a anunţat marţi că se află în discuţii cu ONU în vederea unei eventuale anchete internaţionale cu privire la asasinarea lui Jamal Khashoggi.

”În acest subiect, am discutat cu secretarul general al ONU şi cu omologii noştri şi continuăm să o facem”, declara marţi ministrul turc de Externe Mevlüt Cavusoglu.

Jamal Khashoggi, un editorialist saudit critic al puterii de la Riad, a fost ucis de agenţi saudiţi în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul.

Turcia a anunţat iniţial iniţial că nu doreşte o anchetă internaţională, privilegiind o cooperare directă cu autorităţile saudite.

Însă Ankara a criticat continuu lipsa de colaborare a Riadului, care susţine că această crimă a fost comisă fără acordul conducătorilor săi la vârf.

Citește și : Putin : Kremlinul ar trebui să joace un rol de prim-plan în rapul rus în loc să-l cenzureze

Autorităţile saudite au respins o solicitare de extrădare turcă a suspecţilor, între care se află doi apropiaţi ai prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, acuzat de Ankara că ”face parte dintre planificatorii” asasinatului.

Cei doi, Ahmed al-Assiri şi Saud al-Qahtani, au fost demişi din funcţii la 20 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.