Cazul Khashoggi: Turcia a extins căutările într-o pădure din Istanbul

Publicat:

Turcia a extins căutările într-o pădure din Istanbul în ancheta privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, un caz care pare să se transforme într-o criză majoră între Riad şi aliaţii săi occidentali după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut că jurnalistul este probabil mort, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După percheziţii în această săptămână la consulatul Arabiei Saudite şi la reşedinţa consulului saudit din Istanbul, anchetatorii turci şi-au îndreptat atenţia, potrivit mass-mediei, asupra acestei păduri după ce imagini surprinse de camerele de luat vederi pe 2 octombrie, ziua în care a dispărut Jamal Khashoggi, au arătat cel puţin un vehicul cu plăcuţe de înmatriculare cu însemnele CD (corp diplomatic) care a intrat în această pădure după plecarea de la consulat.


Citește și : Intemperiile fac prăpăd în Guatemala. Un om a murit şi aproape 4000 de persoane sunt afectate

Jamal Khashoggi (59 de ani), un critic al guvernului de la Riad, a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenie turcă. Oficiali turci au declarat că Jamal Khashoggi a fost ucis de un comando venit special de la Riad şi că saudiţii au scăpat apoi de cadavru, acuzaţie negată cu fermitate de autorităţile saudite.

Presa turcă, afirmând că se bazează pe înregistrări audio realizate la faţa locului, publică de mai multe zile informaţii acuzatoare pentru Riad, potrivit cărora Jamal Khashoggi ar fi fost torturat şi asasinat în consulat de agenţi saudiţi încă din ziua dispariţiei sale.

Citește și : Malurile unui lac din Grecia au fost acoperite de o pânză de păianjen gigantică – FOTO

Şeful diplomaţiei turce a dezminţit vineri că ţara sa i-a furnizat omologului său american Mike Pompeo “vreo înregistrare audio” care ar elucida soarta jurnalistului saudit Khashoggi.

Donald Trump a afirmat joi pentru prima dată că Jamal Khashoggi este probabil mort, ameninţând Riadul cu “foarte grave” consecinţe dacă responsabilitatea sa este confirmată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.