X

Cazul omorului cetățeanului turc: În spatele asasinării sunt implicate mai multe persoane (surse)

Cazul omorului cetățeanului turc: În spatele asasinării sunt implicate mai multe persoane (surse)

Principalul suspect în uciderea cetățeanului turc, la Chișinău, a fugit din Republica Moldova la câteva ore după comiterea faptei. Surse din cadrul anchetei susțin că se cunoaşte identitatea suspectului, iar în spatele omorului sunt multe persoane implicate, majoritatea cetăţeni străini.

Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, iar șeful Procuraturii pentru Crimă Organizata, Victor Furtună, susţine că investigaţiile durează deoarece este un dosar amplu. Totodată, şeful Poliţiei Naţionale, Viorel Cernăuţeanu spune că alte informaţii decât au fost oferite publicului până acum, ar putea influenţa ancheta, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

VIOREL CERNĂUŢEANU, şeful IGP: „În cea mai scurtă perioadă o să fiţi invitaţi pentru anumite detalii pe cazul respectiv.

– Dar presupusul killer este în ţară sau e fugit?

– Încă odată, toate detaliile la acest capitol, cu siguranţă, în cel mai scurt timp o să fiţi informaţi. În comun cu procuratura o să informăm despre toate detaliile şi aspectele care ne sunt cunoscute la etapa actuală despre crima respectivă”.

În urma uciderii cetăţeanului turc la o terasa din sectorul Râşcani, şeful Inspectoratului General pentru Migraţie si doi sefi de directive si-au dat demisia. Ancheta de serviciu a găsit neregulile în dosarul pentru solicitarea de azil a cetățeanului turc. Inspectoratul General pentru Migraţie urmează să fie reorganizat și va fi numit un nou şef.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne:  „Vom fortifica acest inspectorat. Lucrăm la nişte programe de training pentru a facilita interacţiunea între angajaţii inspectoratului pentru migraţie şi cetăţenii care vin pentru a li se acorda suport. Astfel, în scurt timp vom reconfigura acest inspectorat şi ca procese, dar şi ca personal”.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Amintim că, pe 10 iulie, un cetățean turc de 41 de ani, liderul unei grupări infracționale, a fost împușcat mortal la o terasă din Chișinău. Atacatorul era pe o bicicletă, și după ce a tras mai multe focuri de armă a fugit. Victima a intrat în Republica Moldova in urma cu 2 ani și și-a schimbat de mai multe ori identitatea. Oamenii legii au reținut până acum două persoane, care ar fi complici la crimă.

Tags: asasinchisinaurepublica moldova
Justiţie