Cazul Skripal : Ambasadorul rus la Londra solicitat o întrevedere cu ministrul de externe britanic Boris Johnson

Publicat:

Ambasadorul rus la Londra, Aleksandr Iakovenko, a solicitat o întrevedere cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre ancheta referitoare la otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii, informează sâmbătă agenţiile internaţionale de presă, conform agerpres.

“Sperăm într-un răspuns constructiv dinspre partea britanică şi avem încredere că o astfel de întâlnire va avea loc în viitorul apropiat”, a relatat RIA – preluată de Reuters – citând declaraţiile unui purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Londra.


Citește și : Grecia : Premierul Alexis Tsipras cere eliberarea celor doi soldaţi greci aflaţi în detenţie în Turcia

“Din nefericire, starea actuală a contactelor Foreign Office cu ambasada este complet nesatisfăcătoare. Credem că a sosit momentul său organizăm o întrevedere între ambasadorul Aleksandr Iakovenko şi ministrul afacerilor externe Boris Johnson, pentru a discuta despre ansamblul chestiunilor bilaterale, precum şi despre ancheta referitoare la incidentul de la Salisbury”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei ruse.

Ambasadorul a trimis o notă personală ministrului afacerilor externe, a mai spus oficialul rus, care şi-a exprimat speranţa că partea britanică “se va angaja într-o manieră constructivă şi că o astfel de reuniune va fi organizată curând”.

Ministerul de Externe britanic a confirmat primirea unei astfel de solicitări. “Îi vom răspunde la momentul potrivit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit Reuters.

Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie sunt extrem de tensionate după otrăvirea, la 4 martie, a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Citește și : Uniunea Europeană adaugă o persoană şi 21 de entităţi pe lista sancțiunilor contra Coreii de Nord

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.