Cazul Skripal : British Council se declară ‘profund dezamăgit’ de sancţiunile Moscovei

Publicat:

British Council, organism internaţional britanic pentru relaţii culturale şi educaţie, s-a declarat sâmbătă ‘profund dezamăgit’ de sancţiunile ruse, după ce Moscova a anunţat că pune capăt activităţilor institutului în Rusia, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Putem confirma că s-a cerut institutului British Council să-şi înceteze activităţile în Rusia. Regretăm profund această decizie’, a declarat organizaţia într-un comunicat.


Citește și : Siria : Cel puţin 30 de civili au fost ucişi în raiduri aeriene în Ghouta Orientală (OSDO)

Moscova, care l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, a anunţat expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici şi încetarea activităţilor institutului British Council în Rusia, ca răspuns la ”acuzaţiile, nefondate, referitoare la incidentul din 4 martie”, lansate de Londra.

Aceste decizii survin ca urmare a sancţiunilor anunţate miercuri de către premierul britanic, Theresa May, care a făcut vinovată Rusia de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (Anglia), cele două persoane fiind spitalizate în continuare în stare critică.

Şefa guvernului britanic a ordonat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, o măsură inedită de la încheierea Războiului Rece, şi îngheţarea contactelor bilaterale cu Rusia.

Citește și : Capitala arhipelagului Trinidad şi Tobago s-ar scufunda în cazul unui cutremur de mare magnitudine (expert)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.