Cazuri de infectare cu tulpina britanică, identificate în Beijing

Publicat:

Două cazuri de infectare cu tulpina mai contagioasă descoperită în Marea Britanie au fost identificate pentru prima dată în Beijing, a precizat miercuri Ministerul Sănătăţii din China pentru presa de stat, potrivit DPA, scrie agerpres.

Infecţiile au fost raportate în cartierul sudic Daxing, unde este localizat aeroportul internaţional al oraşului şi, cel mai probabil, sunt cazuri de import, a informat agenţia de presă Xinhua, citând ministerul.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Analiza genomului a indicat că este vorba despre mutaţia B.1.1.7, o variantă identificată pentru prima dată în Marea Britanie şi care este considerată a se transmite mai rapid întrucât este mai infecţioasă.

Descoperirea a provocat îngrijorare în rândul autorităţilor din Beijing, în contextul în care oraşul se află în pragul celui mai mare focar de coronavirus din ultimele opt luni.

Circa 1.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în provincia Hebei de la începutul lui ianuarie, determinând impunerea unor restricţii de circulaţie care afectează circa 20 de milioane de persoane din Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang, care se învecinează cu districtul Daxing.

Focare de infectare au apărut şi în provinciile Jilin şi Heilongjiang, din nord-estul Chinei, deşi numărul persoanelor infectate sunt, în general, cu mult sub cele din alte ţări.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

Impunând măsuri drastice, China a reuşit în general să ţină cu succes sub control virusul înainte de jumătate anului 2020 şi să repornească economia.

Pandemia cu noul coronavirus a izbucnit pentru prima dată în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, la finalul lui 2019 şi s-a răspândit în întreaga lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă aeriană la Kiev: Ruşii au atacat cu drone timp de peste cinci ore

Alertă aeriană la Kiev: Ruşii au atacat cu drone timp de peste cinci ore Mai multe valuri de drone au fost lansate de Rusia în...

METEO// Cer noros și ploi în nordul țării

METEO// Cer noros și ploi în nordul țării Pentru ziua de astăzi, meteorologii ne promit cer preponderent noros. Se așteaptă ploi, în special, în  raioanele...

Turcia și-a anulat participarea la un exercițiu NATO

Turcia și-a anulat participarea la un exercițiu NATO Ankara a insistat să nu depună planuri de zbor la FIR Atena, lucru care nu a fost...

Premier Energy anunţă că luni, 30 septembrie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere

Premier Energy anunţă că luni, 30 septembrie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.