X

Cazurile a zeci de terorişti din Marea Britanie, revizuite de urgenţă după atacul cu cuţitul din centrul Londrei

Cazurile a circa 70 de terorişti eliberaţi din închisoare sunt revizuite urgent de autorităţile britanice după atacul cu cuţitul de vineri din centrul Londrei soldat cu doi morţi, informează duminică agenţia Press Association, preluată de DPA, scrie agerpres.

Prim-ministrul Boris Johnson a spus că renunţarea la eliberarea anticipată din închisoare ar fi prevenit atacul terorist de vineri, subliniind că “este absolut clar că nu putem continua cu abordările eşuate ale trecutului”.

Citește și : Comisia von der Leyen își începe duminică mandatul pe cinci ani

“Dacă eşti condamnat pentru o infracţiune teroristă gravă, ar trebui să existe o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani, iar unii nu ar trebui eliberaţi niciodată. Pentru toate infracţiunile de terorism şi extremism sentinţa anunţată de judecător trebuie să fie cea care este executată”, a mai spus el.

Vineri, un bărbat identificat de autorităţile britanice drept Usman Khan, de 28 de ani, a înjunghiat mortal două persoane pe Podul Londrei înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. Alte trei persoane, un bărbat şi două femei, au beneficiat de îngrijiri medicale la spital.

Citește și : Guvernul britanic revizuieşte condiţiile eliberării condamnaţilor pentru terorism

Suspectul a fost anterior condamnat pentru infracţiuni teroriste, potrivit autorităţilor britanice.

Khan, care a fost încarcerat pentru complotul unui atentat la Bursa din Londra, a fost eliberat anticipat din închisoare în decembrie 2018. Media locale au relatat că el purta la picior o brăţară electronică.

Tags: Boris JohnsoninchisoarePodul LondreipolitieUsman Khan
Categorii: Diaspora