X

Cazurile de intoxicații cu monoxid de carbon sunt în creștere în Ucraina

Cazurile de intoxicații cu monoxid de carbon sunt în creștere în Ucraina, pe măsură ce oamenii trec la surse alternative de electricitate și încălzire, potrivit Sky News, scrie mediafax.

Cazurile de otrăvire cu monoxid de carbon în Ucraina sunt în creștere pe măsură ce oamenii se orientează către surse alternative de încălzire și energie electrică, a declarat primul ministru adjunct al afacerilor interne al țării.

Citește și : Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

Mai multe orașe au rămas fără electricitate sau cu o cantitate limitată de energie electrică, din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii critice.

Anterior, un deputat ucrainean a declarat că 60% din Kiev, capitala Ucrainei, este în prezent lipsită de energie electrică.

„Doar într-o singură lună – în noiembrie – au fost înregistrate aproximativ 370 de cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon”, a declarat ministrul Evgheni Ienin.

„La propriu, în prima săptămână din decembrie, au fost deja înregistrate aproximativ 100 de astfel de cazuri. Cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat în regiunile Lviv, Kiev și Dnipro”, a adăugat el.

Într-un avertisment adresat ucrainenilor, el i-a îndemnat să fie vigilenți atunci când folosesc surse alternative de electricitate și încălzire, nu doar din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, ci și din cauza riscului de incendiu sau de provocare a unei explozii.

„Zilele trecute, la Kiev, la etajul 13, într-un apartament, a avut loc o explozie a două unități de alimentare neîntreruptibilă care erau încărcate de la rețeaua electrică”, a adăugat Evgheni.

Citește și : Zelenski va fi primit la Casa Albă şi se va adresa Congresului Statelor Unite

„Un alt caz s-a întâmplat în Volyn, în orașul Novovolynsk, unde o butelie de gaz a explodat într-un apartament, provocând un incendiu în apartament. În urma exploziei, două persoane au fost rănite”, a mai spus el.

Tags: electricitateenergie electricăEvgheni Ieninkievmonoxid de carbonucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina