Cazurile de variola maimuţei din UK, asociate unei variante mai puţin grave

Publicat:

Cazurile confirmate iniţiale cu variola maimuţei în Marea Britanie, prima ţară care a alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii privind această boală înainte de a fi detectate posibile infecţii în Spania, Portugalia şi Statele Unite, sunt asociate unei variante mai puţin grave, informează joi OMS, citată de EFE, potrivit agerpres.

Într-un raport de urmărire a situaţiei din Marea Britanie, care se face ecou al unor cazuri detectate şi în alte ţări, OMS notează că varianta din Africa Occidentală are o mortalitate de 1%, în timp ce la varianta din Africa Centrală se ridică la 10%.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

Organizaţia cu sediul la Geneva avertizează că această boală, care se transmite prin particule de salivă sau prin contact direct cu pielea sau prin obiecte contaminate, reprezintă un risc major pentru copii şi femei însărcinate, care pot transmite boala fătului.

OMS subliniază că vaccinul împotriva variolei convenţionale este destul de eficace împotriva acestei boli, considerată eradicată de acum 40 de ani, iar campaniile de vaccinare împotriva ei s-au încheiat în acea perioadă, astfel încât generaţiile mai tinere nu beneficiază de această protecţie.

În raportul său, organizaţia recomandă ca orice persoană care a călătorit într-o zonă endemică cu variola maimuţei să informeze serviciile sanitare.

Călătorii din zonele de risc şi rezidenţii din acestea trebuie să evite contactul cu animalele moarte sau bolnave, mai ales rozătoare (principalii vectori ai transmiterii), marsupiale sau primate, notează OMS, care recomandă totodată să nu se consume carne de vânat sau de animale sălbatice din aceste zone.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

OMS optează deocamdată pentru a nu recomanda restricţii de deplasare în Marea Britanie şi reaminteşte importanţa igienei mâinilor pentru a reduce transmiterea bolii.

Primul caz confirmat în Marea Britanie a fost la o persoană internată în spital la data de 6 mai. Boala a fost diagnosticată pe 12 mai, iar trei zile mai târziu OMS a fost alertat despre prezenţa mai multor cazuri în această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.