X

Cazurile de violenţă din partea extremei drepte sunt subraportate în Germania

Poliţia şi procuratura germană subraportează în tot mai mare măsură cazurile de violenţă din partea extremei drepte, atenţionează un grup de susţinere a victimelor acestei violenţe, transmite luni dpa, potrivit agerpres.

“Din experienţa ultimilor doi ani, nivelul de subraportare de către poliţie şi autorităţile de investigaţie a violenţei de dreapta a crescut dramatic”, a declarat pentru publicaţia Redaktionsnetzwerk Deutschland Robert Kusche, din partea Asociaţiei centrelor de consiliere a victimelor violenţelor de dreapta, rasiste şi antisemite (VBRG).

Citeşte şi: Americanii ‘s-au prins’: ‘Este foarte improbabil ca Rusia să-şi folosească armele nucleare!’ – Black News

Potrivit acestuia, infracţiunile motivate politic, dar despre care se consideră că nu au fost încadrate ca atare “practic s-au triplat în numai doi ani”. VBRG urmează să prezinte marţi o statistică pe plan naţional a acestor infracţiuni.

Biroul federal al poliţiei criminale (BKA) a înregistrat în 2021 o creştere de peste 147% a infracţiunilor neasociate de poliţie cu o ideologie specifică, iar preşedintele BKA, Holger Munch, a vorbit de o legătură cu protestele împotriva măsurilor guvernamentale din timpul pandemiei de coronavirus.

În opinia reprezentantului VBRG, există două motive pentru înmulţirea drastică a infracţiunilor “neclasificabile”.

Citeşte şi: Medvedev cere asasinarea lui Volodimir Zelenski – Black News

“Fie agenţiile de aplicare a legii nu sunt capabile să recunoască faptul că extremismul modern de dreapta şi-a schimbat doar hainele, nu şi ideologia, la baza teoriilor conspiraţiei fiind tot antisemitismul şi rasismul, fie, în mintea autorităţilor de investigaţie, autorii de violenţe de extremă-dreapta sunt tot ‘capetele rase’ din anii 1990 şi nu familişti care votează cu AfD (Alternativa pentru Germania, dreapta radicală), ascultă rock de dreapta, au o casă, un copil şi un venit mediu, iar în timpul liber se alătură, de pildă, manifestaţiilor ‘negaţioniştilor Corona’ ori acţiunilor rasiste”, a explicat Kusche.

Există suspiciunea că actele de violenţă de extremă dreapta sunt depolitizate în mod deliberat, fiind trecute la categoria “neclasificabile”, a conchis acesta. 

Tags: AfD (Alternativa pentru Germania)Biroul federal al poliţiei criminale (BKA)CoronagermaniaHolger MunchRobert Kusche
Categorii: Diaspora