Cazurile de violenţă domestică AU EXPLODAT în Rusia

Publicat:

Numărul cazurilor de violenţă domestică semnalate a crescut de peste două ori în Rusia în perioada de izolare impusă pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat marţi Tatiana Moskalkova, delegată pentru drepturile omului pe lângă Kremlin, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

“Conform ONG-urilor, de la 10 aprilie, numărul victimelor şi al cazurilor de violenţă domestică a crescut de 2,5 ori”, a afirmat ea pentru agenţia rusă de presă RIA Novosti.


Citeşte şi: Un avion PLIN cu ajutoare medicale S-A PRĂBUŞIT în Somalia. TOŢI cei aflaţi la bord au murit!

“Femeile semnalează că în cadrul regimului de autoizolare nu pot să se prezinte la (autorităţi)” pentru a cere ajutor, “iar dacă ajung, în general nu sunt acceptate”, a spus Tatiana Moskalkova.

“Este foarte important să li se acorde femeilor dreptul de a se duce în centrele de ajutor pentru victimele violenţei şi să nu se considere asta ca o încălcare a izolării”, a adăugat ea.

Intervievate de AFP la sfârşitul lunii aprilie, asociaţiile de luptă împotriva violenţei domestice spun că au înregistrat o explozie a cazurilor de la începutul izolării.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

Organizaţiile afirmă că femeile care le contactează se izbesc de refuzul forţelor de ordine de a le permite deplasarea, sub pretextul izolării, al închiderii tribunalelor care împiedică procedurile de urgenţă şi al interdicţiei de a circula şi prin urmare de a ajunge la centrele pentru victime.

Mai multe organizaţii au făcut apel la guvern să ia măsuri de urgenţă pentru a proteja victimele în cadrul izolării.

În aprilie, deputata Oksana Puşkina şi alţi autori ai unui proiect de lege împotriva violenţelor domestice i-au cerut vicepremierului Tatiana Golikova să aprobe instrumente de protecţie suplimentare pentru victime. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul de profesori a scăzut cu 3.000 în ultimii trei ani

Numărul de profesori a scăzut cu 3.000 în ultimii trei ani Numărul cadrelor didactice care activează în sistemul de învățământ a scăzut în ultimii trei...

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au demarat, sâmbătă seara, o...

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.