CDU/CSU se distanţează de rivalii politici în sondajele electorale din Germania

Publicat:

Sprijinul pentru alianţa conservatoare a cancelarului Angela Merkel în perspectiva alegerilor federale din septembrie este în creştere, arată rezultatele unui sondaj online publicate vineri, transmite dpa, potrivit agerpres.

Conform sondajului YouGov, 30% dintre respondenţi ar vota cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sau cu aliatul bavarez al acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU), ceea ce înseamnă o creştere de patru puncte procentuale faţă de luna trecută.


Citeşte şi: Un editorialist New York Times pune punctul pe ‘i’ din RASiSM: ‘Noul rasism NU va rezolva vechiul rasism’

La alegerile de pe 26 septembrie, care vor aduce şi retragerea Angelei Merkel, candidatul CDU la funcţia de cancelar va fi Armin Laschet, noul lider al partidului.

Verzii, a căror candidată la postul de cancelar, Annalena Baerbock, a pierdut o parte din popularitatea iniţială, coboară trei procente, ajungând la 19%. Pe locul al treilea se plasează social-democraţii (SPD), care stagnează la 15%.

Formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) se menţine la 11% din intenţiile de vot, la egalitate cu Partidul Liber-Democrat (FDP), care scade un punct.

Citeşte şi: Miliardarii lumii ‘se bat’ pe turismul spaţial! Richard Branson ‘îi ia faţa’ lui Jeff Bezos

Stânga radicală Die Linke rămâne la 7%.

Şi alte sondaje au indicat un avantaj clar al CDU/CSU în faţa Verzilor. O recentă anchetă Forsa a plasat blocul conservator la un scor de 30%, faţă de 20% al Verzilor.

Potrivit YouGov, sondajul are o marjă de eroare statistică de +/- 2,2 procente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.