CE a propus statelor UE să suspende legăturile aeriene cu ţările afectate de noua variantă virală (Ursula von der Leyen)

Publicat:

Comisia Europeană a propus vineri statelor membre să suspende zborurile spre şi dinspre Africa australă şi restul ţărilor afectate de apariţia noii variante B.1.1.529 a virusului SARS-CoV-2, a anunţat preşedinta executivului UE, Ursula von der Leyen, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.   

‘Comisia Europeană a propus astăzi statelor membre să activeze ”frâna de urgenţă” în cazul călătoriilor din ţările Africii australe şi celelalte ţări afectate, pentru a limita răspândirea noii variante’, a declarat preşedinta Comisiei.


Citește și : Australia acuză China de acţiuni ALARMANTE în contrast cu retorica pacifistă

‘Toate călătoriile aeriene spre aceste ţări ar trebui suspendate până când vom avea o înţelegere clară despre pericolul prezentat de această nouă variantă’, a adăugat ea.

Şefa Comisiei a mai spus că producătorii sunt obligaţi să-şi adapteze vaccinurile de îndată ce apar noi variante ale coronavirusului.

Ursula von der Leyen a vorbit la scurt timp după ce Belgia, ţară membră UE şi sediul instituţiilor comunitare, a devenit primul stat din Uniune care a confirmat un caz de infectare cu noua variantă virală.

Citește și : Soţii Biden au petrecut Ziua Recunoştinţei în casa unui prieten multimilionar

‘Este important acum ca noi toţi în Europa să acţionăm foarte rapid, decis şi unit’, a mai spus şefa executivului UE, adresându-le un apel cetăţenilor europeni să se vaccineze şi să-şi crească protecţia prin doze booster.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.