X

Ce amenzi riscă șoferii dacă încalcă unele legi de circulație europene. Gestul care te poate costa peste 4.000 de euro

Ce amenzi riscă șoferii dacă încalcă unele legi de circulație europene. Gestul care te poate costa peste 4.000 de euro

Cei care se încumetă să pornească în vacanțe, în străinătate, cu mașina ar trebui să se pună la curent cu regulile de circulație, întrucât se pot alege cu amenzi de până la 7.000 de euro, conform Independent.

Pentru a evita ca o călătorie în Europa să te coste cu mii de euro mai mult decât te așteptai, este recomandat să studiezi legislația rutieră a unei țări cu mult timp înainte de călătorie, pentru a te asigura că respecți normele, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Spre exemplu, în Germania sunt aplicate amenzi de 1.500 de euro pentru vehiculele care nu au echipament de siguranță. Orice șofer tras pe dreapta de oamenii legii  care este găsit fără vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant și trusă de prim ajutor, va fi amendat.

În plus, este obligatorie deținerea echipamentului de siguranță în Spania, unde amenzile se ridică la peste 700 de euro, și în Franța, unde amenda este de 200 de euro.

Franța este strictă și în legătură cu setările sistemului de navigație prin satelit, în special pentru sistemele care indică unde se află radarele.

Dacă se constată că vehiculul este dotat cu o alertă de radare atunci când circuli în Franța, te-ai putea alege cu o amendă care ar putea ajunge la 1.500 de euro.

Pentru a evita cheltuielile nedorite, este recomandat să verifici setările navigației prin satelit și să dezactivezi funcția de alertă.

Totuși, cea mai mare amendă poate fi aplicată pentru agresivitate la volan.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În Regatul Unit, este posibil să te alegi cu o amendă de peste 1.100 de euro pentru gesturi nepoliticoase sau pentru folosirea excesivă a claxonului. Totuși, Germania ia acest lucru mult mai în serios, cu o serie de amenzi, în funcție de gravitatea infracțiunii.

Gestul de a arăta degetul mijlociu unui alt șofer te poate costa peste 4.000 de euro, în timp ce a spune unui alt participant la trafic că este „idiot” te poate costa 700 de euro.  

 

Tags: amenzieuropenevacante
Diverse