X

Ce cadouri a primit Maia Sandu în semestrul II din anul 2024

Ce cadouri a primit Maia Sandu în semestrul II din anul 2024

Președintele Maia Sandu a publicat lista cadourilor protocolare primite în semestrul II din anul 2024. De precizat că aceste daruri au fost trecute în proprietatea Aparatului Președintelui Republicii Moldova, scrie evz.ro.

Pe lista cadourilor primite de șefa statului se află o carte în valoare de 740 de lei – „The Storting – 150 de years of the Norwegian Parliament Building”. Maia Sandu a primit această carte în vizita sa la Oslo, iar cel care i-a făcut cadoul este președintele Parlamentului Norvegiei, Masud Gharahkhan, potrivit unica.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Astfel, în listă se regăsește un set din trei boluri identice cu capac din porțelan, ce poartă semnătura producătorului olandez Royal Delft, colecția „Blueware, Collectabowls”, în valoare de 1 870 de lei. Cadoul i-a fost oferit președintei de către Ladislav Hamran.

Președintele „Eurojust” i-a oferit Maieie Sandu, în timpul unei întrevederi, un set din trei boluri identice cu capac din porțelan, ce poartă semnătura producătorului olandez Royal Delft, colecția „Blueware, Collectabowls”. Valoare tablourilor se ridică la 1. 870 de lei.

De asemenea, președintele Italiei, Sergio Mattarella, i-a oferit un tablou în ramă de lemn „Giardini del Palazzo del Quirinale”. Acesta valorează 2.950 de lei.

La ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare, ambasadorul Burkina Faso în Republica Moldova, Vinta Some, i-a dăruit Maiei Sandu un cadou în valoare de 850 de lei: o hartă personalizată a statului Burkina Faso, în forma unui tablou, fără ramă exterioară, protejată de sticlă. Valoarea totală a cadorilor primite de Maia Sandu în perioada aprilie-iunie 2024 se ridică la 6. 410 lei.

Reamintim că, în primul semestru al anului 2024, Maia Sandu a primit cadouri în valoare de 31.455 lei. Cel mai scump a fost un a fost un covor de lână oferit de de Ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Maia Sandu a mai primit, de la părintele Beniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Isus, într-o ramă acoperită cu aur de 24 de karate și argint 925, pe care sunt inserate cristale și perle de zirconiu. Icoana a fost evaluat la 9.250 lei.

De la premierul albanez Edi Rama a primit albumul „Tirana din aer”, realizat de fotograful Alekt Islami, în valoare de 1.135 de lei. Principesa Margareta a României i-a dăruit Maiei Sandu o brățară pe șnur și un pandantiv în formă de floare cu 10 petale, din alamă placată cu aur de 14 karate, de la producătorul român Malvensky, în valoare de 1.740 de lei.

 

Tags: cadouriMaia SanduMasud Gharahkhan
Politică