Ce cred moldovenii despre suspendarea licenței a șase posturi TV

Publicat:

Ce cred moldovenii despre suspendarea licenței a șase posturi TV

65% din populația Republicii Moldova consideră că suspendarea licenței de emisie a șase posturi TV reprezintă un abuz din partea guvernării, potrivit unui sondaj de opinie publică realizat de IMAS.

De asemenea, sondajul arată că majoritatea cetățenilor nu cred în argumentele autorităților, precum că aceste posturi TV reprezintă un pericol în adresa securității noastre naționale, transmite publika.media. 


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China! Sunt sute de morţi şi răniţi – Stiripesurse.md

Studiul a fost realizat în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie, pe un eșantion de 954 respondenți, cu o marjă de eroare de 3,2%”, se mai arată în sondaj.

Decizia de a închide șase posturi TV, printre care Publika și Prime, a fost aprobată de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale şi a fost făcută publică de către directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața.

Ce cred moldovenii despre suspendarea licenței a șase posturi TV

Ulterior, mai multe ONG-uri din domeniul mass-media şi-au exprimat îngrijorarea şi au condamnat decizia CSE cu privire la suspendarea licențelor celor şase posturi de televiziune în lipsa unor explicaţii clare, menţionând că hotărârea nu conţine niciun argument care a stat la baza aprobării acesteia.

În decurs de un an, în țara noastră a fost sistată activitatea a 12 posturi de televiziune prin decizia CSE.

Totodată, cetăţenii Republicii Moldova cer guvernării redeschiderea posturilor TV închise printr-o decizie abuzivă a CSE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.