X

Ce legume se recoltează înainte de sosirea ploilor, la începutul toamnei

Ce legume se recoltează înainte de sosirea ploilor, la începutul toamnei

Legumele care se recoltează înainte de sosirea ploilor sunt culturi care pot fi culese înainte de începutul toamnei, un anotimp recunoscut ca fiind ploios. Mai multe tipuri de legume nu suportă umiditatea și temperaturile mai scăzute și trebuie să fie recoltate, chiar dacă nu s-au copt încă în totalitate. Acest lucru le asigură calitatea, dar și păstrarea pe o perioadă mai lungă în depozit, transmite agrointel.ro.

Așadar, în cazul tomatelor, chiar și precipitațiile ușoare pot provoca crăparea legumei, oferind acces direct pentru infecții. Astfel, dacă meteorologii anunță vreme ploioasă, este recomandată recoltarea roșiilor pentru a se coace într-un spațiu de depozitare uscat, împreună cu tulpina sau chiar o ramură, potrivit agrotv.md.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

De asemenea, castraveții iubesc căldura și sunt extrem de sensibili la schimbările meteorologice. Aceștia își opresc producția și se îmbolnăvesc la final de vară, în cazul în care vremea este rece și ploioasă.

Totodată, pentru depozitarea mai îndelungată a cartofilor, fără infecții, este recomandată recoltarea acestora pe vreme uscată. La fel, spațiul de depozitare nu trebuie să fie umed. În același timp, usturoiul, ceapa și morcovul sunt gata pentru recoltare atunci când frunzele inferioare au devenit galbene. Aceste legume se recoltează înainte de sosirea vremii ploioase, pentru prelungirea vieții la depozit.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: legumeploi
Economie