Ce mai inventează idioții utili ai Kremlinului? ‘Legătura’ dintre filosoful Immanuel Kant și războiul din Ucraina

Publicat:

Ce mai inventează idioții utili ai Kremlinului? ‘Legătura’ dintre filosoful Immanuel Kant și războiul din Ucraina

Guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alihanov, a susținut un discurs cu iz intelectual în care a încercat să stabilească o legătură de cauzalitate între ideile filosofului german din secolul al XVIII-lea Immanuel Kant și invazia din Ucraina lansată oficial de Vladimir Putin la 24 februarie 2022.

Luând cuvântul la un congres al politologilor organizat la Svetlogorsk, stațiune la Marea Baltică, guvernatorul regiunii Kalingrad a susținut că ideile lui Kant au dus la Primul Război Mondial (1914-1918) și la conflictul în curs din Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

„Immanuel Kant, care s-a născut aici (în Kaliningrad, pe vremuri Königsberg, capitala Prusiei Răsăritene, n. red.) cu aproape 300 de ani în urmă, are o relație aproape directă cu haosul global (…) cu care ne confruntăm acum. Mai mult, are legătură directă cu conflictul militar din Ucraina”, a declarat Anton Alihanov, citat de meduza.io.

Funcționarul de rang înalt al Rusiei lui Putin îi reproșează lui Immanuel Kant faptul că a militat pentru statul de drept, libertate și liberalism. El consideră că aceste concepte, de altfel atacate astăzi de Putin, sunt o „înșelăciune”. Prin urmare, Alihanov ne sugerează că țările nu trebuie să fie ghidate de libertăți pentru cetățeni și statul de drept.

Kant „a creat o situație socioculturală care a dus, printre altele, la Primul Război Mondial. Astăzi, în 2024, avem curajul să afirmăm că nu numai Primul Război Mondial a început cu opera lui Kant, ci și conflictul actual din Ucraina”, a insistat el.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Immanuel Kant (1724-1804) este considerat unul dintre cei mai influenți gânditori din istoria culturii occidentale. Filosoful german pleda pentru o lume morală și rațională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, afirmă că Renato Usatîi este de...

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani Liderul vechi al Vietnamului, Nguyen Phu Trong, a murit, vineri, 19 iulie 2024, „după...

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari Ofițerii INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție...

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet Vești bune pentru nordul țării. Recent, fost semnat contractul de finanțare între Agenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.