Ce pedeapsă riscă Alexandru Ghelan, ucigașul Iasminei

Publicat:

Alexandru Ghelan, tânărul care a ucis fetița de 7 ani din satul Recea, raionul Rîșcani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Citește și : Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară


Acesta este învinuit de omor intenționat și va fi deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Făptașul își recunoaște vina și riscă închisoare pe viață.

„Se aplică față de învinuitul Alexandru Ghelan, măsura preventivă, arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile, cu calcularea termenului începând cu data de 8 august 2023, ora 19:45, până la data de 7 septembrie 2023, ora 19:45.”, potrivit Nordnews.md.

Învinuitul nu a scos niciun cuvânt la ieșirea din sala de judecată.

Mama tânărului a refuzat să vorbească cu presa, iar în loc de răspuns a făcut un gest obscen, arătând degetul mijlociu.

Procurorul de caz a declarat jurnaliștilor că Alexandru Ghelan este unicul învinuit în omorul Iasminei, care a fost strangulată de o bară metalică chiar în casa făptașului.

Citește și : Comitetul Executiv al Găgăuziei ‘rămâne tot în aer’

„Această infracțiune se califică ca infracțiune exceptional de gravă pentru care legea penală prevede pedeapsă, exclusiv, sub formă de închisoare, inclusiv, detențiune pe viață. A fost audiat, își recunoaște vinovăția și conlucrează cu organul de urmărire penală”, a declarat Olga Gaugaș, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii raionului Rîșcani.

Amintim că fetița de șapte ani, care a dispărut fără urmă, a fost găsită decedată într-o casă părăsită din localitatea Recea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Femeie lovită de un automobil la poarta bisericii din Basarabeasca. Șoferul a dat bir cu fugiții

Femeie lovită de un automobil la poarta bisericii din Basarabeasca. Șoferul a dat bir cu fugiții O femeie a ajuns la spital, după ce a...

O companie românească din domeniul colectării deșeurilor medicale și chimice va investi în Republica Moldova

O companie românească din domeniul colectării deșeurilor medicale și chimice va investi în Republica Moldova O companie din România, care activează în domeniul colectării și neutralizării...

Discuții despre rolul Parlamentului în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Discuții despre rolul Parlamentului în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană Subiectul privind rolul Parlamentului în procesul de aderare a Republicii Moldova...

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al SUA în Republica Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al SUA în Republica Moldova Premierul Dorin Recean a avut o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.