X

Ce pot face agricultorii afectați de secetă ca să faciliteze povara fiscală

Ce pot face agricultorii afectați de secetă ca să faciliteze povara fiscală

Agricultorii care au fost și sunt afectați de secetă sunt îndemnați să obțină actele necesare pentru a-și facilita povara fiscală.

Citește și: Băiețelul electrocutat aseară în Chișinău este în stare gravă

Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) le sugerează agricultorilor să informeze primăria locală despre  pagubele suferite în urma secetei. Acest lucru este esențial pentru a putea fi evaluat corect. Ulterior, pagubele vor fi evaluate de comisiile pentru situații excepționale, care vor elibera documentele necesare pentru următoarea etapă.

În continuare, cu documentele eliberate de comisii, agricultorii vor putea solicita Avizul de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor de la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

De menționat că deținerea acestui aviz îi poate scuti pe agricultori de aplicarea penalităților, amenzilor și altor sancțiuni contractuale pentru neexecutarea obligațiilor.

De asemenea, avizul poate fi utilizat pentru a negocia cu băncile comerciale o re-eșalonare a creditelor sau prelungirea termenelor de plată.

Tags: agricultorisecetaseceta Moldova
Știrile zilei