X

Ce spun experții despre Rezoluția PE privind R.Moldova

Astăzi, Parlamentul European, reunit la Strasbourg, va decide dacă Moldova este pregătită să înceapă negocierile pentru aderare la UE. Rezoluția forului legislativ European, care este una politică, va fi un semnal atât pentru Comisia Europeană, cât și pentru Republica Moldova, susțin experții.

Decizia Parlamentului European de astăzi este un pas important în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, a declarat pentru Radio Moldova comentatorul de la București, Laurențiu Pleșca.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Totodată, acesta speră că și Comisia Europeană va lua o decizie favorabilă în acest sens.

„Avem trei pași pe care îi așteaptă Republica Moldova. Primul pas, este rezoluția în Parlament să spună clar și răspicat că Parlamentul susține totalmente aderarea Republicii Moldova, dar și a Ucrainei pentru că aceste două țări vin la pachet, deci se vor pronunța pe ambele țări. Următorul pas pentru integrarea Republicii Moldova la UE este recomandarea Comisiei Europene care va veni la sfârșitul lunii cel mai probabil”, susține Laurențiu Pleșca.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Precizăm că, la sfârșitul acestei luni, Comisia Europeană urmează să evalueze raportul privind îndeplinirea de către Republica Moldova a celor nouă condiționalități puse o data cu oferirea statutului de țară candidată pentru aderare. Decizia finală va fi luată de Consiliul European în luna decembrie.

Tags: comisia europeanaLaurențiu PleșcaMoldovaUE
Categorii: ExterneȘtirile zileiU.E.