Ce verdict au dat americanii confruntării dintre Trump și Biden. Cine a câștigat

Publicat:

Ce verdict au dat americanii confruntării dintre Trump și Biden. Cine a câștigat

Un sondaj realizat în rândul telespectatorilor care au urmărit dezbaterea din SUA arată că majoritatea alegătorilor consideră că fostul preşedinte Donald Trump l-a surclasat pe actualul preşedinte, Joe Biden, potrivit CNN, informează EFE.

Astfel, 67% dintre telespectatorii care au urmărit dezbaterea cred că republicanul Donald Trump a avut performanţe mai bune, faţă de 33%, care au considerat contrariul. Potrivit sondajului CNN, citat de Agerpres, majoritatea respondenţilor au indicat că nu au încredere reală în capacitatea democratului Joe Biden de a conduce ţara, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Dintre alegătorii republicani, 96% au spus că Donlad Trump a făcut o treabă mai bună în dezbatere, în timp ce 69% dintre alegătorii democraţi l-au văzut pe Joe Biden drept câştigătorul serii.

Pe de altă parte, 81% dintre cei consultaţi au declarat că dezbaterea nu a avut niciun efect asupra deciziei lor privind alegerea preşedintelui, în timp ce 14% au spus că evenimentul i-a făcut să reflecteze, deşi nu şi-au schimbat opinia anterioară.

CNN avertizează că rezultatele sondajului reflectă opiniile alegătorilor care au urmărit dezbaterea şi nu sunt reprezentative pentru opiniile întregului public care ar putea vota, în cele din urmă, la scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Prima dezbatere Trump – Biden

Preşedintele SUA, democratul Joe Biden, s-a confruntat joi, 27 iunie 2024, cu contracandidatul său republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, în prima dezbatere televizată din această campanie electorală, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutin.

Primul discurs şi primul atac al lui Joe Biden. “Când a plecat Donald Trump, era o situaţie de adevărat haos”, a spus preşedintele american despre starea economică a ţării.

“Situaţia noastră era excelentă”, a negat Donald Trump, dând asigurări asigură că “viaţa a fost mai bună” sub mandatul său.

“Inflaţia ne omoară ţara”, a spus candidatul republican la alegerile din SUA, Donald Trump, în timpul primei dezbateri împotriva preşedintelui democrat.

Joe Biden “nu a făcut o treabă bună. A făcut o treabă proastă. Iar inflaţia ne omoară ţara. Este pe cale să ne omoare”, a spus omul de afaceri republican.

Inflaţia preţurilor de consum a atins 9,1% în Statele Unite în iunie 2022 şi de atunci a scăzut la 3,3% în mai 2024.

“Cei mai bogaţi plătesc doar 6% impozit pe venit”, s-a plâns preşedintele american Joe Biden.

“Peste 400.000 de dolari, vom creşte taxele pentru a proteja pe toată lumea în ţara noastră, acest lucru ne va permite să mergem mai departe cu securitatea socială”, a anunţat el.

“Bogaţii trebuie să-şi plătească partea”, a justificat Joe Biden.

Pe de altă parte, preşedintele democrat şi-a continuat atacurile împotriva lui Donald Trump, pe care îl acuză că vrea “să elimine securitatea socială şi să reducă protecţia socială”.

Dreptul la avort

Întrebat despre dreptul la avort, Donald Trump a afirmat că nu va „bloca” accesul la pilula de avort dacă va fi ales.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

În 2022, Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat decizia Roe v. Wade, care din 1973 garantase dreptul la avort femeilor americane din toată ţara.

Donald Trump a susţinut că doreşte să „redea puterea statelor” în acest domeniu.

Preşedintele Biden i-a reproşat lui Trump acţiunea sa „îngrozitoare” împotriva dreptului la avort.

El a promis, dacă va fi ales, să reintroducă hotărârea Roe v. Wade.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați Un tribunal panamez a achitat toate cele 28 de persoane acuzate de...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Viktor Orbán preia președinția rotativă a Consiliului European cu sloganul ‘Make Europe Great Again’

Viktor Orbán preia președinția rotativă a Consiliului European cu sloganul 'Make Europe Great Again' Liderul pro-Kremlin al Ungariei, Viktor Orban, preia președinția rotativă a Consiliului...

Încă două motociclete implicate într-un accident în localitatea Gordinești, din raionul Edineț

Încă două motociclete implicate într-un accident în localitatea Gordinești, din raionul Edineț Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce motocicletele cu care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.