Cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor, pe 7 și 8 septembrie 2024, la Chișinău

Publicat:

Cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor, pe 7 și 8 septembrie 2024, la Chișinău

Pe 7 și 8 septembrie 2024, curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău va găzdui cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor, un eveniment dedicat exclusiv micilor producători de vinuri din Republica Moldova.

Organizat de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și USAID Moldova prin Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală, alături de Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, festivalul promite o experiență unică pentru toți iubitorii de vin, printr-o selecție impresionantă de vinuri de autor, activități culturale și educative, și o atmosferă de neuitat, potrivit diez.md.


Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

În cadrul evenimentului, peste 30 de vinării își vor prezenta creațiile, fiecare sticlă oferind o incursiune în diversitatea și rafinamentul vinului moldovenesc. De la soiuri autohtone, cum ar fi Feteasca Neagră și Rara Neagră, până la vinuri internaționale reinterpretate în stil moldovenesc, vizitatorii vor avea ocazia să descopere noi arome și povești în fiecare pahar.

Festivalul nu se rezumă doar la degustări de vin. Programul evenimentului include patru master class- uri conduse de sommelieri renumiți, care vor ghida participanții prin subtilitățile degustării și combinării vinului cu diverse preparate culinare. Pe lângă acestea, atmosfera va fi întreținută de un concert cu muzică live, iar o zonă special amenajată va fi dedicată relaxării și socializării.

Muzeul Național de Istorie, în scuarul căruia va fi găzduit Festivalul, va amenaja în holul parterului o expoziție care să pună în valoare vase pe modelul de așezare cucuteni și alte piese apropiate industriei vinului care au valoarea istorică. Expoziția va avea acces liber în cele două zile pentru vizitatorii Festivalului.

„Festivalul Vinului de Autor este o sărbătoare a pasiunii pentru vin și a tradiției viticole din Moldova. Prin acest eveniment, dorim să promovăm micii producători, să le oferim o platformă de vizibilitate și să contribuim la consolidarea comunității de iubitori de vin”, a declarat Arcadie Foșnea, președinte al Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

Organizatorii se așteaptă ca evenimentul să atragă peste 3 000 de participanți, atât din Republica Moldova, cât și din România, în special din regiunea Moldovei. Festivalul se adresează tuturor celor interesați de vinuri de calitate, dar și celor care apreciază evenimentele culturale și activitățile recreative în aer liber.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Biletele pentru Festivalul Vinului de Autor pot fi achiziționate online pe platformele iticket.md, fest.md, și alte portaluri de promovare a evenimentelor.

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova a fost înființată în 2010 pentru a susține și promova vinurile de autor și tradițiile viticole locale. Asociația reprezintă o comunitate de 65 mici vinificatori dedicați, care își pun amprenta personală pe fiecare sticlă de vin produsă, contribuind astfel la diversitatea și calitatea vinurilor moldovenești.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC: Partidele politice se pot înregistra în calitate de participanți la referendum

CEC: Partidele politice se pot înregistra în calitate de participanți la referendum CEC informează că calitatea de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie...

OFFS, donații de echipament sportiv pentru Federația Moldovenească de Fotbal

OFFS, donații de echipament sportiv pentru Federația Moldovenească de Fotbal Într-o inițiativă remarcabilă, Federația Moldovenească de Fotbal a primit recent o donație valoroasă de echipament...

Universitatea de Medicină și Farmacie a publicat rezultatele intermediare ale sesiunii suplimentare de admitere

Universitatea de Medicină și Farmacie a publicat rezultatele intermediare ale sesiunii suplimentare de admitere Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a publicat...

Gimnasta româncă Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câştigată la Paris în urma deciziei TAS

Gimnasta româncă Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câştigată la Paris în urma deciziei TAS Gimnasta Ana Maria Bârbosu a primit medalia de bronz...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.