Cea de-a şaptea furtună din actualul sezon al uraganelor s-a format în Atlanticul de Nord

Publicat:

Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite a anunţat miercuri că o nouă furtună subtropicală, Rebekah, s-a format în Atlanticul de Nord, la o distanţă de 1.195 de kilometri vest în raport cu Insulele Azore, relatează EFE, potrivit agerpres.

Este vorba despre cea de-a şaptea furtună din actualul sezon al uraganelor formate din Oceanul Atlantic, care a început la 1 iunie şi se va încheia pe 30 noiembrie.


Citește și : Trump condamnă votul din Camera Reprezentanţilor: ‘Cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană’

Rebekah se deplasează cu o viteză de 20 de kilometri pe oră, cu vânturi susţinute de 75 de km/h şi rafale mai intense.

Se prognozează ca furtuna să-şi schimbe direcţia spre nord-est în noaptea de joi spre vineri.

Meteorologii americani nu se aşteaptă la o reducere a intensităţii acestei furtuni în următoarele 24 de ore, deşi după ziua de vineri se va produce o diminuare a acesteia, iar fenomenul meteo va deveni un sistem postropical.

NHC a notificat autorităţile din Insulele Azore, îndemnându-le să rămână în stare alertă, întrucât Rebekah va ameninţa acest arhipelag în următoarele 24 de ore.

În actualul sezon al uraganelor din Atlantic s-au format şase uragane: Barry, Dorian, Humberto, Jerry, Lorenzo şi Pablo.

Dintre acestea, cel mai distrugător a fost Dorian, care a provocat victime şi pagube materiale în insulele Bahamas în primele zile ale lunii septembrie.

Citește și : Gruparea jihadiștilor confimă moartea lui al-Baghdadi și își desemnează un nou lider

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Urgenţelor (NEMA) din Bahamas, căpitanul Stephen Russell, a informat miercuri că autorităţile locale au ridicat la 67 numărul morţilor identificaţi în urma uraganului Dorian, la două luni de la trecerea sa prin acest arhipelag atlantic.

Numărul persoanelor dispărute a fost de 282, potrivit unui bilanţ din 10 octombrie, iar această cifră nu a mai fost actualizată. Bilanţul provizoriu al pagubelor materiale se ridică la 7 miliarde de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului

În Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului În orașele Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului, anunță liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Din...

Veşti neplăcute pentru turiştii care vor să plece în Bulgaria. Podul Prieteniei de la Ruse intră în reparații capitale

Veşti neplăcute pentru turiştii care vor să plece în Bulgaria. Podul Prieteniei de la Ruse intră în reparații capitale Încep reparațiile la Podul Prieteniei de...

La Nisporeni va fi deschisă o grupă creșă cu suportul Băncii Mondiale

La Nisporeni va fi deschisă o grupă creșă cu suportul Băncii Mondiale Pe teritoriul grădiniței Povestea din or. Nisporeni va fi deschisă o grupă creșă...

Stoltenberg evită să se pronunţe dacă Biden este apt să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al SUA

Stoltenberg evită să se pronunţe dacă Biden este apt să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al SUA Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.