X

Cea mai bună zi pentru a vă cântări?

Cea mai bună zi pentru a vă cântări?

Cântărirea poate fi o experiență stresantă pentru unii, dar experții consideră că miercurea este ziua optimă pentru a o face.

Un studiu al Universității Cornell susține că este posibil să cântărim mai mult luni, după lăcomia din weekend, și să atingem (temporar) cea mai mică greutate vineri, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Astfel, mijlocul săptămânii este mai realist și mai consistent. Nu se aplică însă tuturor: cei care fac mai multă mișcare în weekend și nu se răsfață cu alimente mai bogate în calorii pot cântări mai puțin luni.

Mai mult, pentru a atinge și a menține o greutate sănătoasă, cântărirea în fiecare zi poate fi cea mai bună strategie.

Acest lucru este demonstrat de Universitatea din Pittsburgh și de Universitatea din California, San Francisco, care, analizând peste o mie de persoane supraponderale timp de un an, au constatat o pierdere mai mare în greutate la cei care se cântăreau zilnic în comparație cu cei care făceau acest lucru mai rar.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Studiile de la Universitatea Cornell confirmă, de asemenea, eficiența auto-cântăririi zilnice. Cu condiția să se țină cont de faptul că fluctuațiile de greutate de la o zi la alta nu ar trebui considerate stabile (acestea sunt legate de factori precum schimbările hormonale și retenția de apă), monitorizarea continuă ar motiva persoana să se țină de obiectivele sale.

Tags: greutatemiercuriweekend
Diverse