Cea mai caldă iarnă australiană din istorie

Publicat:

Australia a înregistrat cea mai caldă iarnă (lunile iunie, iulie, august) din istorie, cu temperaturi mai ridicate, în medie, cu două grade faţă de norma climatologică, potrivit unui raport, informează marţi Xinhua, conform agerpres.

Raportul ”The Hot and Dry: Australia’s Weird Winter” dat publicităţii de Climate Council marţi a ajuns la concluzia că temperatura maximă medie înregistrată în Australia din iunie până în august a fost cu 0,3 grade Celsius mai ridicată decât recordul precedent din 2009. Iarna australiană include lunile iunie, iulie şi august.


Citeşte şi: Fostul şef de campanie al lui Trump a fost ‘supravegheat’ de SERVICII înainte şi după alegerile din SUA

Doar în luna iulie au fost înregistrate 72 de noi recorduri de temperatură, inclusiv în oraşul Sydney care a atins temperatura de 26,5 grade Celsius.

”Temperatură medie maximă pentru Australia în această iarnă a fost de 23,7 grade Celsius, cu 1,9 grade mai mare decât media decadei 1961-1990 (21,8 grade Celsius)”, a declarat marţi David Alexander, cercetător la Climate Council, pentru Xinhua.

În plus, Australia a înregistrat cea mai secetoasă lună iunie din istorie şi cea mai secetoasă iarnă din 2002.

Este cel de-al zecelea record de maxime termice sezoniere pe care Australia îl înregistrează din anul 2000, o tendinţă care, potrivit lui Alexander, va continua.

”Din păcate, verile australiene au devenit cu mult mai călduroase din cauza înrăutăţirii impactului schimbărilor climatice. Tendinţa se va menţine, iar nivelul de poluare înregistrat în Australia va continua să crească. Din 1990, 90% dintre iernile australiene au înregistrat temperaturi maxime peste medie”, a spus acesta.

”Australia trebuie să contribuie la reducerea nivelului global de poluare, să nu mai folosească energie pe bază de combustibili poluanţi şi să continue trecerea către surse de energie regenerabile, accesibile şi sigure şi la tehnologii de stocare a acestora”.

Citeşte şi: ‘Maria’ face PRĂPĂD în Caraibe. În Dominica ‘s-a pierdut tot ce se putea pierde’

The Climate Council a avertizat că seceta favorizează incendiile de vegetaţie care ameninţă ţară în vara care se apropie.

Coasta de est australiană a înregistrat un record de secetă între 1 iunie şi sfârşitul lui august, se arată în raport, iar în anumite regiuni din ţară precipitaţiile au fost de doar 12% din media lunară.

”Seceta şi temperaturile ridicate au dus la creşterea riscului de incendii de vegetaţie pe o treime din suprafaţa ţării în anotimpul propice acestui fenomen”, a mai spus Alexander.

”Regiunile cele mai afectate sunt în partea de sud şi est, incluzând Australia de Sud, Victoria şi Queensland, precum şi New South Wales unde sezonul incendiilor de vegetaţie a început mai devreme”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în...

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară Parlamentul a ratificat Acordul  dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.