X

Cea mai înaltă instanţă germană confirmă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru ucigaşul unui politician

Curtea Federală de Justiţie din Germania a confirmat pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru ucigaşul politicianului regional Walter Lübcke în 2019, într-un atac cu armă care a şocat întreaga ţară, relatează DPA, potrivit agerpres.

Făptaşul, Stephan Ernst, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Înalta Curte Regională din Frankfurt în ianuarie 2021.

Citeşte şi: Prima doamnă a Americii s-a îmbolnăvit iar de Covid – Black News

Walter Lübcke, membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU), partidul fostului cancelar Angela Merkel, care a condus administraţia locală din districtul Kassel din centrul ţării, ar fi fost luat ca ţintă din cauza sprijinului său pentru politica graniţelor deschise dusă de fosta şefă a guvernului în timpul crizei refugiaţilor din 2014-2015.

Procurorii au spus că Stephan Ernst, acum în vârstă de 48 de ani, a fost motivat de extremismul de dreapta şi de xenofobie.

Curtea Federală de Justiţie a examinat acum verdictul şi a confirmat sentinţa.

O eliberare anticipată din închisoare după 15 ani de detenţie este posibilă din punct de vedere legal pentru Ernst, însă în practică este aproape imposibilă.

Vezi şi: Cel puţin 15 morţi şi 50 de răniţi într-un atac asupra unei gări din Ucraina – VIDEO – Black News

Înalta Curte Regională a achitat o altă persoană inculpată în proces, acuzată de ajutor şi de complicitate, decizia fiind de asemenea confirmată de Curtea Federală de Justiţie.

Ernst l-a împuşcat pe Lübcke, care avea 65 de ani, în cap, pe veranda locuinţei politicianului. El şi-a recunoscut crima, dar a schimbat de trei ori versiunea cu privire la desfăşurarea evenimentelor. 

Tags: Curtea Federală de JustiţiegermaniaÎnalta Curte RegionalăStephan ErnstWalter Lübcke
Categorii: Diaspora