Cea mai influentă voce din CDU își declară sprijinul pentru Ursula von der Leyen

Publicat:

Veteranul politician german creştin-democrat Wolfgang Schaeuble a susţinut nominalizarea colegei sale din CDU Ursula von der Leyen pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, dar a criticat în acelaşi timp modul în care ea a fost propusă pentru această poziţie, informează DPA, potrivit agerpres.

“Cred că Ursula von der Leyen poate fi un bun preşedinte al Comisiei”, a spus Schaeuble, care este în prezent preşedintele Bundestagului, după ce a fost ministru de finanţe timp de opt ani.


Citește și: 40 de militari elvețieni s-au îmbolnăvit brusc. Patru dintre ei se zbat între viață și moarte!

El a făcut aceste afirmaţii pentru ediţia de vineri a cotidianului Augsburger Allgemeine.

Schaeuble a îndemnat Parlamentul European să o accepte pe Ursula von der Leyen, în prezent ministrul german al apărării, în calitate de candidat de compromis înaintat de liderii din UE în locul aşa-numitului candidat cap de listă (‘Spitzenkandidaten’) care reprezintă marile blocurile politice din PE.

El s-a declarat de acord cu criticile conform cărora desemnarea a făcut făcută peste capul membrilor Parlamentului European nou ales.

Se presupune că procesul candidatului cap de listă ar democratiza selecţia preşedintelui Comisiei Europene, permiţând PE să joace un rol mai mare.

Citește și: CIJ intervine în cazul unui indian condamnat la moarte în Pakistan

Spre deosebire de Schaueble, şeful partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Joerg Meuthen, principalul candidat al acestei formaţiuni radicale la alegerile europene din luna mai, a transmis clar că AfD nu o va susţine pe Ursula von der Leyen.

“Nu avem niciun motiv să votăm pentru von der Leyen”, a spus el vineri la televiziunea publică ZDF. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.