X

Cea mai mare captură de cannabis din Spania: 26 de tone

Poliţia spaniolă a interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică, lângă Grenada, o încărcătură-record de 26 de tone de canabis, datorită unor informaţii ale poliţiei franceze, care supraveghea acest camion ce urma să ajungă în Hexagon, informează marţi AFP, care citează a sursă apropiată dosarului, potrivit agerpres.  

Şapte persoane au fost arestate – cinci în Spania şi două în Franţa – şi se află în prezent în custodia poliţiei, a precizat aceeaşi sursă, confirmând o informaţie a cotidianului Le Parisien. În dosarele pentru trafic de stupefiante, persoanele arestate post fi ţinute în custodia poliţiei până la 96 de ore.

Citește și : Ungaria a pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen

Aceasta este o captură istorică, ce reprezintă peste un sfert din cantitatea de canabis confiscată în total în 2020 în ambele ţări, în Spania şi Franţa (96,5 tone).

Drogul era urmărit de poliţiştii francezi din cadrul Oficiului antistupefiante (Ofast), în cadrul unei ‘livrări supravegheate’, tehnică poliţistă ce constă în a lăsa drogul să treacă frontiera, pentru a destructura mai bine reţelele de revânzare în Franţa.

Ofast acţiona în cadrul unei anchete declanşate de Jurisdicţia internaţională specializată (Jirs) de la Rennes. Ancheta a fost reluată, începând de duminică, de Jurisdicţia naţională însărcinată cu lupta împotriva crimei organizate (Junalco), a anunţat Parchetul de la Paris.

Potrivit Le Parisien, după ce a lăsat o parte din încărcătura sa la o ‘haltă’ într-o comună din Spania, şoferul camionului a ‘simulat apoi că nu se mai îndreaptă spre Franţa’, obligându-i pe spanioli să intervină.

Citește și : Guvernul sloven, obligat de justiție să finanţeze agenţia de presă STA

 

Tags: camioncanabisfrantaHexagonspania
Categorii: Diaspora