X

„Cea mai mare execuție.” Soldații ruși au executat 16 prizonieri de război ucraineni

„Cea mai mare execuție.” Soldații ruși au executat 16 prizonieri de război ucraineni

 Într-un incident grav, soldații ruși au executat 16 prizonieri de război ucraineni pe frontul din direcția Pokrovsk, în regiunea Donețk. Procurorii ucraineni au deschis o anchetă pentru a investiga acest nou caz de crimă de război comisă de armata Federației Ruse, a anunțat Oficiul Procurorului General al Ucrainei pe Facebook pe 1 octombrie.

Conform informațiilor apărute în canalele de Telegram, ocupanții au deschis focul asupra militarilor ucraineni în apropierea satelor Nikolaevka și Sukhoy Yar.

Un videoclip publicat arată cum soldații ucraineni, capturați anterior, ies dintr-o zonă împădurită. După ce s-au aliniat în formație, ocupanții au deschis foc împotriva lor. Cei răniți, care încă dădeau semne de viață, au fost executați în mod deliberat cu foc de armă.

Oficiul Procurorului General a subliniat că astfel de acțiuni constituie crime internaționale grave. „Aceasta este cea mai masivă execuție cunoscută a prizonierilor de război ucraineni pe linia frontului. Este o dovadă clară că uciderea și torturarea prizonierilor nu sunt întâmplătoare, ci fac parte dintr-o politică bine definită a conducerii militare și politice ruse,” a declarat procurorul general Andrei Kostiin.

Tags: 16 prizonieriexecutatrăzboi ucraineniSoldații ruși
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei