Cea mai nouă şi mai modernă navă de război britanică are o crăpătură prin care ia la bord 200 de litri de apă pe oră

Publicat:

Cea mai mare navă de război din istoria Marii Britanii, portavionul HMS Queen Elizabeth, are o infiltrare şi necesită reparaţii, a anunţat marţi Ministerul Apărării britanic, relatează Reuters, relatează agerpres.

Portavionul de 65.000 de tone, care a costat 3,1 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde dolari) şi este considerat cea mai avansată navă militară a ţării, are o problemă cu un simering, problemă care a fost identificată în timpul testelor pe mare, a precizat ministerul.


Citeşte şi: Trenul DERAIAT în SUA circula cu 128 km/h pe un segment limitat la 48 km/h – FOTO/VIDEO

Un purtător de cuvânt al Royal Navy a subliniat că nava a fost programată pentru reparaţii şi va putea naviga din nou, iar programul de teste nu va fi afectat.

Potrivit cotidianului The Sun, HMS Queen Elizabeth, inaugurată de regina Marii Britanii acum două săptămâni, ia 200 de litri de apă pe oră, iar reparaţia va costa mai multe milioane de lire.

O sursă din apărare a menţionat că forţele armate au ştiut că nava, a cărei construcţie a durat opt ani, are o problemă în momentul în care le-a fost predată de constructor, care, potrivit The Sun, va trebui de altfel să plătească reparaţia.

Citeşte şi: Ruşii de la Kaspersky Lab au dat în judecată administraţia Trump

Aircraft Carrier Alliance, consorţiu format din companiile britanice BAE Systems şi Babcock şi divizia britanică a companiei franceze Thales, au construit portavioanele Queen Elizabeth şi Prince of Wales în cadrul unui proiect în valoare de 6,2 miliarde de lire. Consorţiul nu a comentat deocamdată aceste informaţii.

În schimb, un fost ofiţer al forţelor navale regale, Chris Parry, a explicat pentru Sky News că “toate navele iau apă”. “De aceea există pompe. Şi atunci când cumperi o maşină nouă nu e totul perfect, trebuie să o trimiţi la garaj să o mai regleze”, a comentat Parry. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.