Cea mai veche mănăstire din Ucraina a fost ÎNCHISĂ

Publicat:

Mănăstirea Lavra Peşterilor din Kiev (sau Lavra Pecerska), un lăcaş de cult creştin-ortodox cu însemnătate istorică, înscris în patrimoniul mondial al UNESCO, a fost închisă luni pentru carantină după ce duminică au fost depistate 63 de noi cazuri de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Prin decizia comisiei de urgenţă a capitalei, mănăstirea Lavra Pecerska este închisă pentru carantină. Cer forţelor de poliţie să supravegheze îndeplinirea acestei măsuri”, a declarat la o conferinţă de presă primarul Kievului,Vitali Klitschko.


Citeşte şi: Trump şi Putin salută ‘marea importanţă’ a acordului OPEC

El a explicat că în mănăstirea cu o vechime de aproape 1000 de ani s-au înregistrat peste 90 de cazuri de COVID-19, dintre care 63 depistate duminică.

“Primăria va trimite aparate mobile de radiografie cu raze X şi o brigadă de medici pentru a face teste. Trebuie să avem o imagine reală a situaţiei”, a explicat Klitschko.

În 1990, mănăstirea Lavra Peşterilor din Kiev, alături de catedrala Sfânta Sofia, au fost înscrise în patrimoniul mondial al UNESCO. Turnurile aurite ale mănăstirii şi labirintul de caverne care adăpostesc corpuri mumificate reprezintă unul dintre tezaurele culturale ale capitalei Ucrainei.

Citeşte şi: TORNADĂ UCIGAŞĂ în SUA (VIDEO): Şase oameni am murit!

Mitropolitul Pavel, care conduce mănăstirea, şi Patriarhia Moscovei, de care aparţine această biserică ortodoxă ucraineană, susţineau luna trecută că noul coronavirus este rezultatul păcatelor omeneşti şi că poate fi combătut prin rugăciuni, îmbrăţişări şi post.

Începerea carantinei coincide cu Săptămâna Mare de dinaintea Paştelui de rit ortodox.

În total, în Ucrania au fost diagnosticate 3.102 cazuri de COVID-19 şi s-au înregistrat 93 de decese provocate de noul coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.