‘Ceaţă totală’ în Finlanda. Autorităţile nu ştiu nici acum CINE este teroristul din Turku

Publicat:

Poliţia finlandeză nu este sigură în ceea ce priveşte identitatea reală a bărbatului arestat sub suspiciunea că a ucis doi oameni într-un atac cu cuţit săptămâna trecută, a declarat miercuri detectivul care conduce investigaţia, informează Reuters, conform agerpres.

Atacul de săptămâna trecută este primul din Finlanda bănuit a fi comis de un militant islamist.


Alte opt persoane au fost rănite în acest atac cu cuţit, care a avut loc în oraşul de pe coasta de sud-vest a Finlandei, Turku, la 18 august.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la un miting anti-Donald Trump. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene – FOTO/VIDEO

Atacul din Finlanda a fost comis la numai o zi după ce un atacator a intrat cu o camionetă în mulţime la Barcelona, ucigând 14 oameni şi rănind peste o sută. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul din Spania.

Poliţia finlandeză a plasat în arest patru bărbaţi în legătură cu atacul de la Turku şi a emis un mandat internaţional de arestare pe numele unui al cincilea suspect.

sursa foto: Daily Mail

Bărbatul suspectat aflat în custodia poliţiei a fost identificat ca fiind marocanul de 18 ani Abderrahman Mechkah, declarat marţi, de o Curte de Justiţie, responsabil pentru atac.

Citeşte şi: Unul dintre terorişti A RECUNOSCUT. Planul lor viza un monument SACRU al Barcelonei

Însă detectivul care conduce ancheta, Markus Laine, de la Biroul Naţional pentru Investigaţii, a declarat pentru Reuters că este posibil ca aceasta să fie o identitate falsă.

‘Avem motive să credem că el le-a dat informaţii eronate autorităţilor atunci când a intrat în ţară’, a declarat Laine. ‘Nu putem comenta deocamdată motivele lui. El nu a dorit să răspundă la toate întrebările’, a adăugat el.

Bărbatul identificat drept Abderrahman Mechkah a sosit în Finlanda în 2016, după ce s-a aflat o perioadă în Germania, potrivit autorităţilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.