Ceban: Corturile care fac propagandă politică electorală sunt ilegale

Publicat:

Primarul capitalei, Ion Ceban, afirmă că, lângă evenimentele culturale organizate în Chișinău, stau și corturile ilegal amplasate de unii, care și-au anunțat candidaturile pentru alegerile locale, care sunt amplasate ilegal. „Rog poliția să nu stea prin tufari, dar să vină să-i amendeze și să-i evacueze”, a declarat Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, scrie Unimadia.

„Îmi pare nespus de rău că, pe lângă evenimentele culturale, stau și corturile ilegal amplasate de unii, care și-au anunțat candidaturile pentru alegerile locale și nimeni nu vede asta.


Citeşte şi: Traficul feroviar peste podul Crimeei a fost reluat. Ucraina dă vina pe Rusia! – Stiripesurse.md

Rog colegii noștri să fixeze aceste ilegalități, există și hotărârea CEC, emisă la materialele pe care le-am dat noi pentru examinare, dar și alți actori, inclusiv politici, prin care foarte clar, este negru pe alb scris că, se interzice unui partid politic, și în cazul de față PAS, să utilizeze sau să distribuie pliante, dar ei o fac.

Țin cont de faptul că aceste activități sunt ilegale, sunt parte componentă a unei campanii electorale”, a notat Ion Ceban.

„Între timp, rog foarte mult, toate preturele, toți colegii care întâmpină sau se ciocnesc de corturile care stau și fac propagandă politică electorală – să fie solicitată asistență poliției. Iar poliția să nu stea prin tufari, dar să vină să-i amendeze și să-i evacueze. Deci, nu este o problemă atâta timp cât se respectă cadrul legal”, a conchis primarul capitalei.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a admis parțial sesizările înaintate mai multe formațiuni politice, privind încălcarea legislației electorale în vigoare, prin desfășurarea acțiunilor de agitație electorală de către PAS și a candidatului înaintate de partid la funcția de primar al capitalei Lilian Carp, în afara perioadei stabilite.

La data de 4 iulie, Partidul Național Moldovenesc a acuzat partidul de la guvernare, dar și pe candidatul formațiunii la funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp, că ar fi încălcat legea electorală. Liderul PNM, Dragoș Galbur, a anunțat că a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală, după ce au început să fie împărțite pliante cu Lilian Carp, în condițiile în care campania electorală pentru alegerile locale generale încă nu a început.

Citeşte şi: Cozi de maşini la Vama Sculeni! Autorităţile au luat măsuri speciale – Stiripesurse.md

Candidatul PAS la funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp, susține că regretă semnătura pe care a dat-o pentru numirea lui Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru. Carp a declarat, în cadrul emisiunii În PROfunzime, că decizia a fost una colectivă. „Da, eu regret acea semnătură, dar eu nu regret acțiunile pe care le-am întreprins”, a menționat acesta.

Deputatul PAS Lilian Carp este candidatul partidului de guvernământ pentru fotoliul de primar al capitalei, la alegerile locale din toamnă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025 Începând cu anul 2025, Ucraina va sista tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său, ceea...

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Stoianoglo, omul cu care socialiștii vor s-o bată pe Maia Sandu la prezidențiale: ‘Moscova vrea să joace cartea omului politic mai de centru’

Stoianoglo, omul cu care socialiștii vor s-o bată pe Maia Sandu la prezidențiale: 'Moscova vrea să joace cartea omului politic mai de centru' Fostul procuror...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.