Ceban propune realizarea a trei proiecte mari de dezvoltare a orașului

Publicat:

Ceban propune realizarea a trei proiecte mari de dezvoltare a orașului

Chișinău este un pol de creștere pentru dezvoltarea economică și socială a localităților din zona de influență și a țării în ansamblu. Declarația a fost făcută de Ion Ceban, candidatul Partidului MAN pentru funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui, sarcina principală a echipei sale este să creeze un cadru de planificare urbană ca temei pentru integritatea dezvoltării orașului, din toate punctele de vedere.

Astfel, Ion Ceban propune realizarea a trei proiecte mari care ar cuprinde zone de dezvoltare cu o suprafață de peste o mie de hectare, transmite IPN.


Este vorba despre extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân din Chișinău, cu dezvoltarea terenurilor din masivul dintre Capitală și Stăuceni.

Citeşte şi: Natalitatea a scăzut drastic în Moldova în ultimii ani – Stiripesurse.md

La fel, se planifică construcția străzii Mesager pentru a conecta sectoarele Râșcani și Centru, dar și reconstrucția străzii Industriale pentru a conecta sectorul Ciocana cu sectorul Botanica, a spus liderul Partidului MAN în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, drumurile și trotuarele vor fi în continuare o prioritate, iar orașul va fi iluminat integral.

„Toate programele inițiate până acum, inclusiv cele de fertilizare in vitro sau programele complicate, cum sunt depistarea cancerului mamar și multe-multe altele, le vom pune în aplicare în continuare, vom extindere numărul de beneficiari. Nu oprim nici un serviciu, le vom extinde și le vom multiplica”, a notat liderul MAN.

Ceban propune realizarea a trei proiecte mari de dezvoltare a orașului

Potrivit lui, Chișinăul este astăzi cel mai atractiv oraș datorită resurselor sale administrative, numărului populației, concentrării capitalului financiar și investițional, construcțiilor industriale, socio-culturale și comerciale.

De asemenea, acesta menționează că o prioritate este reparația curților de bloc pe lângă cele 30% reabilitate în anii precedenți.

„Scopul nostru este ca toate parcurile din Chișinău să fie reabilitate. Mai avem de reparat încă trei parcuri mari și importante: finalizarea Scuarului Catedralei, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Parcul-pădure Râșcani”, a declarat Ion Ceban.

Conform tragerilor la sorți, Ion Ceban de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută Peste 1400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor din...

37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al ‘Moldovagaz’

37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al 'Moldovagaz' 37 de dosare...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Cod galben de PERICOL de incendiu

Cod galben de PERICOL de incendiu Meteorologii anunță Cod galben de incendiu, valabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea intră în vigoare de astăzi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.