X

Ceban propune realizarea a trei proiecte mari de dezvoltare a orașului

Ceban propune realizarea a trei proiecte mari de dezvoltare a orașului

Chișinău este un pol de creștere pentru dezvoltarea economică și socială a localităților din zona de influență și a țării în ansamblu. Declarația a fost făcută de Ion Ceban, candidatul Partidului MAN pentru funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui, sarcina principală a echipei sale este să creeze un cadru de planificare urbană ca temei pentru integritatea dezvoltării orașului, din toate punctele de vedere.

Astfel, Ion Ceban propune realizarea a trei proiecte mari care ar cuprinde zone de dezvoltare cu o suprafață de peste o mie de hectare, transmite IPN.

Este vorba despre extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân din Chișinău, cu dezvoltarea terenurilor din masivul dintre Capitală și Stăuceni.

Citeşte şi: Natalitatea a scăzut drastic în Moldova în ultimii ani – Stiripesurse.md

La fel, se planifică construcția străzii Mesager pentru a conecta sectoarele Râșcani și Centru, dar și reconstrucția străzii Industriale pentru a conecta sectorul Ciocana cu sectorul Botanica, a spus liderul Partidului MAN în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, drumurile și trotuarele vor fi în continuare o prioritate, iar orașul va fi iluminat integral.

„Toate programele inițiate până acum, inclusiv cele de fertilizare in vitro sau programele complicate, cum sunt depistarea cancerului mamar și multe-multe altele, le vom pune în aplicare în continuare, vom extindere numărul de beneficiari. Nu oprim nici un serviciu, le vom extinde și le vom multiplica”, a notat liderul MAN.

Ceban propune realizarea a trei proiecte mari de dezvoltare a orașului

Potrivit lui, Chișinăul este astăzi cel mai atractiv oraș datorită resurselor sale administrative, numărului populației, concentrării capitalului financiar și investițional, construcțiilor industriale, socio-culturale și comerciale.

De asemenea, acesta menționează că o prioritate este reparația curților de bloc pe lângă cele 30% reabilitate în anii precedenți.

„Scopul nostru este ca toate parcurile din Chișinău să fie reabilitate. Mai avem de reparat încă trei parcuri mari și importante: finalizarea Scuarului Catedralei, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Parcul-pădure Râșcani”, a declarat Ion Ceban.

Conform tragerilor la sorți, Ion Ceban de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

Tags: alegerichisinauIon CebanPartidul Mișcarea Alternativa Națională
Categorii: PoliticăȘtirile zilei