Ceban: Vom continua să investim în crearea condițiilor pentru copiii și tinerii din municipiul Chișinău

Publicat:

Candidatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, susține că echipa sa va continua să investească în crearea condițiilor pentru copiii și tinerii din municipiul Chișinău.

Actualul primar a precizat că autoritățile municipale vor continua reparațiile și lucrările de modernizare în grădinițe, școli, inclusiv cu dotarea și extinderea lor.


Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Ion Ceban a declarat într-o conferință de presă că până acum, municipalitatea a reușit să creeze peste 4.000 de locuri în 135 de grupe pentru preșcolari. La fel, au fost extinse, modernizate și deschise 20 de instituții educaționale.

„Vom continua, așa cum spuneam, deschiderea de grupe noi, reparația și modernizarea terenurilor de joacă și a pavilioanelor. Vom dezvolta programe noi pentru întreg sistemul de învățământ”, a spus Ceban.

Echipa MAN își propune continuarea programului de eficiență energetică și termoizolare a clădirilor astfel încât să fie diminuate costurile energetice ale instituțiilor educaționale.

„Ne propunem să continuăm programul de reparație a bucătăriilor, a grupurilor sanitare și a multor alte componente de infrastructură din incinta instituțiilor educaționale. La fel, vom continua extinderea programelor de motivare pentru copii și pentru profesori. Ne propunem susținerea domeniului tineretului și crearea de noi programe inovative și interactive pentru tineri”, a menționat candidatul.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

„La această etapă oamenii au nevoie de liniște, au nevoie de pace, de înțelegere. Oamenii nu au nevoie de dezbinare. Acesta este mesajul meu către politicieni, de orice fel, de la stânga la dreapta. Haideți să unim în jurul soluțiilor societatea, dar să nu facem dezbinări. Acum în Chișinău avem de rezolvat mii de probleme, care în continuare sunt în fața locuitorilor și a noastră ca echipă. Suntem gata în continuare să punem umărul ca să le soluționăm”, a mai spus Ion Ceban.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.