X

CEC a aprobat calendarul alegerilor locale

CEC a aprobat calendarul alegerilor locale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, 12 septembrie, Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 17 noiembrie 2024, transmite Moldpres.

Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor locale noi, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis, spre informare și realizare, în limita competențelor, partidelor politice, autorităților publice locale, precum și organelor electorale, după constituirea lor.

CEC a aprobat calendarul alegerilor locale

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile locale noi începe din 16 septembrie 2024.

Campania electorală va începe pe 18 octombrie 2024.

La 17 noiembrie 2024, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în orașul Căușeni, raionul Căușeni, comuna Iliciovca, raionul Florești, comuna Boșcana, raionul Criuleni, satul Arionești, raionul Dondușeni, comuna Antonești, raionul Cantemir, satul Clocușna, raionul Ocnița și satul Popeștii de Jos, raionul Drochia.

Tags: alegeriComisia Electorală Centrală (CEC)
Știrile zilei