X

CEC a aprobat modelul buletinului de vot care este folosit la alegerea primarilor și a consilierilor

Comisia Electorală Centrală a luat act de informațiile ce țin de asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor locale generale din 5 noiembrie prezentate de 12 autorități ale administrației publice centrale și alte entități.

Alte patru instituții de stat au obligația de a prezenta informațiile solicitate până la 9 octombrie.

Astfel, CEC a stabilit modul de participare a alegătorilor din comuna Chițcani, satele Cremenciug și Gîsca la alegerea consilierilor în Consiliul raional Căușeni.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Potrivit deciziei, alegătorii din aceste localități pot să-și exercite dreptul la vot și ei vor fi incluși în lista electorală suplimentară la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința temporară valabilă în localitatea corespunzătoare, iar la rubrica „Notă” din listă se va înscrie denumirea localității de domiciliu.

În rapoartele birourilor electorale ale secțiilor de votare se va indica numărul de alegători care au votat cu această mențiune.

De asemenea, CEC a aprobat modelul buletinului de vot care este folosit la alegerea primarilor și a consilierilor în cadrul alegerilor locale generale.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Tags: CECChițcaniComisia Electorala CentralaCremenciugGîsca
Categorii: PoliticăȘtirile zilei