X

CEC a decis amânarea înregistrării grupului de inițiativă pentru susținerea candidatei la prezidențiale Victoria Furtună, pentru o zi

CEC a decis amânarea înregistrării grupului de inițiativă pentru susținerea candidatei la prezidențiale Victoria Furtună, pentru o zi

Examinarea cererii de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatei Victoria Furtună la funcția de președinte al Republicii Moldova, a fost amânată.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC), potrivit unimedia.info.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

„După examinarea actelor au fost identificate mai multe neconformități tehnice”, a menționat o membră CEC.

Cererea de amânare a fost depusă și de Victoria Furtună.

Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele pentru înregistrarea a încă unui grup de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Solicitarea a fost făcută de către grupul de inițiativă constituit de cetățeni în susținerea candidatei Victoria Furtună, președinta Asociației Vox Populi, Vox Dei, fostă procuroare Anticorupție.

Pe 30 iulie, ex-procuroarea Victoria Furtună anunță că a luat decizia de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova la alegerile din toamna acestui an. Anunțul a fost făcut printr-un spot publicat pe Facebook, filmat în inima Tiraspolului, cu drapeluri separatise și monumentul generalului Suvorov pe fundal.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: CECVictoria Furtună
Politică