CEC a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari

Publicat:

CEC a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea fostei jurnaliste Natalia Morari care a intrat în cursa pentru funcția de președinte al R. Moldova. Decizia a fost adoptată de CEC în ședința de marți, 27 august.

Potrivit CEC, din grupul de inițiativă vor face parte 92 de cetățeni. Aceștia vor începe colectarea semnăturilor de susținere a candidatei la funcția de șef de stat.


Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

Natalia Morari, candidată independentă la funcția de președinte al R. Moldova, a depus duminică, 25 august, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea înregistrării grupului de inițiativă care va colecta semnăturile. La desemnarea sa, Morari a spus că grupul este format din 100 de persoane.

CEC a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari

Jurnalista Natalia Morari a anunțat în septembrie 2021 că „se retrage pentru o perioadă” din Consiliul de administrare al postului TV8 și suspendă emisiunea politică pe care o realiza, după ce a anunțat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat și acuzat în dosare penale legate de fraude bancare și care după alegerile parlamentare din 11 iulie a fugit din R. Moldova. Aceasta nu a mai revenit la TV8, dar a moderat pentru ceva timp o emisiune la N4, lansând un canal de Youtube.

Veaceslav Platon a promovat în perioada 25 aprilie – 24 mai în jur de 84 de reclame pe pagina sa personale de Facebook și cea a concubinei Natalia Morari, cheltuind aproximativ 18 400 de euro. Doar pentru săptămâna 18 – 24 mai, Platon a cheltuit pentru promovarea reclamelor de pe cele două pagini 3 100 de euro. Oligarhul distribuie în mare parte conținutul propagandistic furnizat de Natalia Morari, se arată într-un raport al organizației WatchDog.MD.

De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, CEC a înregistrat 15 grupuri de inițiativă, pentru care au fost eliberate listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor. Alexandr Stoianoglo, susținut de socialiști, a depus deja semnăturile colectate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident pe șantier. Mai mulți muncitori au căzut de la înălțime

Accident pe șantier. Mai mulți muncitori au căzut de la înălțime Un grav accident de muncă s-a produs pe șantierul „Satului German”, scrie portalul PulsMedia.md...

VIDEO – Drapelul Republicii Moldova este proiectat pe o clădire din Brazilia

Drapelul Republicii Moldova este proiectat pe o clădire din Brazilia Cu ocazia Zilei Independenței, drapelul Republicii Moldova a fost proeictat, seara trecută, pe o clădire...

Cristina Gherasimov laudă vizita președinților țărilor baltice

Cristina Gherasimov laudă vizita președinților țărilor baltice Vizita celor trei președinți ai țărilor baltice la Chișinău reprezintă un semnal puternic de încredere în eforturile autorităților...

Un ministru român a fost implicat într-un grav accident rutier

Un ministru român a fost implicat într-un grav accident rutier Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din România, Natalia Elena Intotero (PSD), a suferit,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.