X

CEC a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari

CEC a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea fostei jurnaliste Natalia Morari care a intrat în cursa pentru funcția de președinte al R. Moldova. Decizia a fost adoptată de CEC în ședința de marți, 27 august.

Potrivit CEC, din grupul de inițiativă vor face parte 92 de cetățeni. Aceștia vor începe colectarea semnăturilor de susținere a candidatei la funcția de șef de stat.

Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

Natalia Morari, candidată independentă la funcția de președinte al R. Moldova, a depus duminică, 25 august, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea înregistrării grupului de inițiativă care va colecta semnăturile. La desemnarea sa, Morari a spus că grupul este format din 100 de persoane.

CEC a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari

Jurnalista Natalia Morari a anunțat în septembrie 2021 că „se retrage pentru o perioadă” din Consiliul de administrare al postului TV8 și suspendă emisiunea politică pe care o realiza, după ce a anunțat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat și acuzat în dosare penale legate de fraude bancare și care după alegerile parlamentare din 11 iulie a fugit din R. Moldova. Aceasta nu a mai revenit la TV8, dar a moderat pentru ceva timp o emisiune la N4, lansând un canal de Youtube.

Veaceslav Platon a promovat în perioada 25 aprilie – 24 mai în jur de 84 de reclame pe pagina sa personale de Facebook și cea a concubinei Natalia Morari, cheltuind aproximativ 18 400 de euro. Doar pentru săptămâna 18 – 24 mai, Platon a cheltuit pentru promovarea reclamelor de pe cele două pagini 3 100 de euro. Oligarhul distribuie în mare parte conținutul propagandistic furnizat de Natalia Morari, se arată într-un raport al organizației WatchDog.MD.

De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, CEC a înregistrat 15 grupuri de inițiativă, pentru care au fost eliberate listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor. Alexandr Stoianoglo, susținut de socialiști, a depus deja semnăturile colectate.

Tags: Comisia Electorală Centrală (CEC)Natalia MorariVeaceslav Platon
Politică