X

CEC a înregistrat oficial Blocul Electoral ‘Împreună’ pentru participarea la alegerile prezidențiale și referendum

CEC a înregistrat oficial Blocul Electoral ‘Împreună‘ pentru participarea la alegerile prezidențiale și referendum

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat oficial Blocul Electoral „Împreună” pentru participarea la referendumul republican constituțional și la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței CEC.

De asemenea, CEC a aprobat simbolul electoral al Blocului, care constă într-un patrulater cu fundal negru, decorat cu o salbă de stele gri aranjate într-un cerc, iar în centrul acestuia se află cuvântul „ÎMPREUNĂ” în culoare albă, potrivit radiomoldova.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Totodată, CEC precizează că partidele componente ale Blocului nu au dreptul să depună cererea de a fi înregistrate în calitate de participant la referendum sau concurent electoral din nume propriu

Amintim că fostul președinte al Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, este candidatul desemnat de Blocul „Împreună” la funcția de președinte al R. Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentanții celor patru partide: Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, în cadrul unui briefing.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: CECÎmpreunăprezidenţialereferendum
Politică