X

CEC a lansat aplicația online pentru înregistrarea alegătorilor din străinătate

CEC a lansat aplicația online pentru înregistrarea alegătorilor din străinătate

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat aplicația online pentru înregistrarea prealabilă a cetățenilor moldoveni, care, în ziua alegerilor din 20 octombrie curent, se vor afla în străinătate.

Citește și: Energocom anunță graficul de livrare a energiei electrice de la MGRES

Pentru a se putea înregistra, cetățenii Republicii Moldova vor accesa pagina web www.inregistrare.cec.md . Aplicația conține și opțiunea de înregistrare pentru votul prin corespondență în țările unde va fi implementată această metodă alternativă de vot: SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda.

Alegătorii pot să se înregistreze prealabil cel târziu cu 45 de zile înainte de ziua alegerilor, termenul limită fiind 6 septembrie 2024.

În continuare,  CEC va colabora cu Ministerul Afacerilor Externe  (MAI) al Republicii Moldova, Cancelaria de Stat a Republicii Moldova și Biroul Relații cu Diaspora pentru a asigura o informarea cât mai complexă a cetățenilor republicii Moldova aflați în străinătate despre organizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Tags: alegeri prezidentiale Moldovaaplicatie online CECCECComisia Electorala Centrală din Modlovaînregistrarea cetățenilor pentru alegeri
Știrile zilei