X

CEC a procesat peste 700 de cereri pentru votul prin corespondență

CEC a procesat peste 700 de cereri pentru votul prin corespondență

Comisia Electorală Centrală a procesat peste 700 de cereri pentru votul prin corespondență. Procedura de verificare, inițiată pe 6 septembrie, continuă, transmite IPN.

Verificarea identității alegătorilor este efectuată pe baza comparării și potrivirii semnalmentelor faciale de pe fotografia atașată de alegător cu poza de pe actul de identitate din fotografia atașată și cu cea mai recentă fotografie a alegătorului din Registrul de Stat al Populației.

Citeşte şi: NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian al României de către drone ruseşti – Stiripesurse.md

În procesul de verificare a identității, organul electoral poate să notifice alegătorul să actualizeze parțial sau în întregime datele pentru a face posibilă identificarea. Actualizarea datelor poate fi efectuată cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor.

CEC a procesat peste 700 de cereri pentru votul prin corespondență

Despre rezultatul verificării alegătorul este notificat prin mesaj expediat la adresa electronică indicată, cu explicarea, după caz, a condițiilor ce nu au făcut posibilă identificarea.

Votul prin corespondență va fi pilotat la alegerile din 20 octombrie în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. Pentru a votat prin corespondență, pe pagina CEC s-au înregistrat 1 996 de cetățeni moldoveni. Procedura este obligatorie.

Tags: Comisia Electorală Centrală (CEC)Registrul de Stat al Populațieivot prin corespondenţă
Categorii: Știrile zilei